Sıva Altı LED Spot Nedir?

Wiki Article

LED TEKNOLOJİSİ
LED teknolojileri hızlı bir dönüşüm sürecinin içerisinde bulunmaktadırlar. Özellikle LED ürünler ilk çıktığı zamanlarda sadece elektronik cihazların güç göstergesi ya da durum göstergesi olarak kullanılmaktaydı. Çünkü ilk çıktığı dönemlerdeki gelişmeler çok yeniydi ve henüz insanlar bu teknolojiye hakim durumda değillerdi. Bu durumdan dolayı da LED ürünler güçsüz ışık kaynakları olarak ifade edilmekteydi.
Günümüzde ise LED teknolojileri büyük bir değişim ve gelişim göstererek artık hem iç hem de dış mekan aydınlatmaları olarak kullanılabilir hale gelmiştir. Özellikle de iç mekân kullanımlarında sıva altı LED ürünleri çok popüler olmuş, ev dekorasyonlarında büyük bir yer edinmiştir.

Sıva Altı LED Spot Nedir?
Günümüzde LED ürünlerin pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden biri de sıva altı LED ve sıva üstü LED ürünleri olmak üzere değerlendirilmektedir.
Sıva altı LED Spot genellikle asma tavanlarda tercih edilen ve asma tavandaki deliklere yerleştirilen bir LED panel türüdür.
Sıva üstü LED paneller ise genellikle ev tavanında LED yerleştirmek için boşluk olmadığı zamanlarda, ev tavanında bulunan beton veya diğer malzemelerin üstüne sıva üstü aparatı ile montajlanabilen LED panellerdir.

Sıva Altı LED Spot Seçimi
Boyut, renk sıcaklığı ve trim dahil olmak üzere doğru LED armatürünü seçerken göz önünde bulundurulması gereken birçok önemli detay vardır. Bununla birlikte, ilk kararınız genellikle yeni armatürler takmak ve güçlendirme yaparak tasarruf etmektir. Bir LED güçlendirme kitini mevcut bir muhafazaya takmak genellikle bir LED modül adaptörünü sokete vidalamak kadar kolaydır. LED'ler geleneksel akkor ampullerden %85 daha az enerji tüketmekle kalmaz, aynı zamanda çok daha az ısı üretirler. LED'ler diğer ampullerden çok daha uzun bir ömre sahip olduklarından dolayı neredeyse hiç bakım gerektirmezler.





RAY SPOT
Ray Spot olarak adlandırılan bu aydınlatma araçları stand, vitrin, raf ve reyonlar gibi belirli bölgelere dikkat çekmek amacıyla tercih edilmektedir. Duvara veya tavana monte edilen bir ray üzerinde hareket edebilme özellikleri mevcuttur.360 derece dönebilen başlıkları ile aydınlatılacak olan yere odaklanabilir.

Ray Spotların Kullanım Alanları
Ray spot armatürler, yaydıkları ışıkla dikkat çekici ve güzel bir görüntü meydana getirmektedir. Lokal aydınlatma ihtiyacı olan her mekanda tercih edilebilmektedir. Monte edilen ray üzerinde hareket edebilen LED ray spotların kullanımını, başta mağaza aydınlatmaları, vitrin, raf ve reyonlar aydınlatmaları olmak üzere çeşitli yerlerde görmekteyiz.
Ray Spotlar, son zamanlarda Retro ve Vintage tarzlarda da üretilmesiyle birlikte; ev, ofis ve restoran gibi yerlerde de dekoratif aydınlatma aracı olarak tercih edilmektedir.

Ray Spotların Avantajları
Ray Spotlar, düşük enerji tüketimine rağmen yüksek ışık gücü sağlayabilen LED teknolojisi ile donatılmıştır. Uzun kullanım ömrüne sahip olması açısından diğerlerinden ayrılan, ray üzerinde ve kendi ekseninde hareket edebilen, estetik bir görünüme sahip olan aydınlatma araçlarındandır.

Ray Spot Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ray spot satın alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır.

Işık Rengi
Ray spotlarda kullanılan renkler genel olarak; beyaz (6.000K- 7.000K), ılık beyaz (4.000K- 4.200K) ve gün ışığı sarısı (2.700K- 3.600K) olarak üç ana grupta toplanır. Aynı zamanda da bu renkleri ortama ve yere göre seçmek oldukça önemlidir.

Güç
İstenen ışık gücünü sağlaması için ve verimli bir aydınlatmanın gerçekleşmesi için 5 Watt’tan 40 Watt’a kadar farklı Watt’lara sahip Ray Spotlar bulunmaktadır. İşletmeniz ya da eviniz için en uygun olanını seçmeniz en doğrusu olacaktır.

LED Kalitesi
Aydınlatmada, diğer ürünlerde de olduğu gibi ray spotlar için de üründen beklediğiniz verimi alabilmeniz en önemli faktör kalitesidir. Bu konuda da önemli olan kriter üründe kullanılan LED çipinin kalitesidir.

DOWNLIGHT LED SPOT NEDİR?
LED downlight spot, tavana gömülü bir aydınlatma armatürüdür. LED downlight spotlar yönsüz ve yönlü aydınlatma armatürlerini içermektedirler. LED downlight spotlar, LED aydınlatma kaynakları uygulanarak geleneksel downlight spotlar temelinde geliştirilen ürünlerdir.

DOWNLIGHT LED SPOTLARIN AVANTAJLARI VE ÖZELLİKLERİ
1. Enerji tasarrufu: Beyaz LED'lerin enerji tüketimi, akkor lambaların sadece 1 / 10'u ve enerji tasarruflu lambaların 2 / 5'idir. Bu yüzden de enerji tasarrufu için önemli bir rol edinmiştir.
2. Katı hal paketi: Soğuk ışık kaynağı türüne aittir. Bu yüzden taşınması ve montajı kolay bir üründür, herhangi bir minyatür ve kapalı ekipmana monte edilebilir, kırılması kolay değildir.
3. Çevre koruma: Cıva ve çevreye zararlı diğer maddeleri içermez. LED ışığının monte edilmiş parçaları kolaylıkla sökülebilir, monte edilebilir ve geri check here dönüştürülebilir. LED kızılötesi ve ultraviyole ışınları içermez.
4. Anında başlatma: LED, uzun bir başlangıç sürecine sahip geleneksel lambaların eksikliklerini tamamen ortadan kaldıran hızlı bir tepki hızına sahiptir.

LED DOWNLIGHT SPOT UYGULAMASI
LED downlight spotlar diğer bazı lambalar ve hatta diğer LED lambalar tarafından eşsiz olan iç mekan aydınlatmasının uygulanabilirliğine sahiptir. Kapalı alan işgal etmez. LED downlight spotlar genellikle alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, fabrikalarda, ofislerde, metro istasyonlarında ve benzeri türlü iç mekan aydınlatmalarında kullanılır.

Report this wiki page